Τη σύμβαση για την προμήθεια και την τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού στην κλειστή αίθουσα άθλησης της Κοινότητας Τρανοβάλτου του Δήμου Σερβίων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην:
1. Προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου PVC πάχους 6 – 8 mm με διαγράμμιση.
2. Προμήθεια και τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων τοίχου πάχους 5 cm.
3. Προμήθεια και τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων γραμμικού τύπου πάχους 5 cm.
4. Προμήθεια και τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων στύλων ενδεικτικής διατομής 20Χ46 cm.
5. Προμήθεια και τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων στύλων ενδεικτικής διατομής 12Χ23 cm.
6. Προμήθεια και τοποθέτηση δύο (2) μπασκετών μεταβαλλόμενου ύψους με βάση τοίχου (συνοδεύονται από κατάλληλες μπάλες).
7. Προμήθεια και τοποθέτηση πλήρους σετ εξοπλισμού πετοσφαίρισης (βόλεϊ).

Σε μια περιοχή όπου η χειμερινή περίοδος διαρκεί έως και 8 μήνες η αθλητική αίθουσα της Κοινότητας Τρανοβάλτου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του
πληθυσμού και να καταστήσει την αίθουσα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία.
Η εν λόγω προμήθεια έχει προϋπολογιστεί στις 54.436,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α 24% και πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147Α'/8-8-2016) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών».

Συγχαρητήρια στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας για τις σημαντικές επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων. Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ το δικό μας παιδί τον Γιώργο Μακρυγιάννη ο οποίος μαζί με τον συναθλητή του Δημήτρη Στασινό κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.
Η σημαντική αυτή νίκη τους απέδειξε πως η επιμονή, η υπομονή, η σκληρή δουλειά, η προσήλωση στον στόχο και η ομαδικότητα φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
Συγχαρητήρια Γιώργο και Δημήτρη! Μας κάνατε υπερήφανους!

Ο Δήμαρχος Σερβίων


Χρήστος Ελευθερίου

Θα λειτουργήσουν πρωινά τμήματα: Pilates, Yoga, Μυικής ενδυνάμωσης.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2464024093

Υπεύθυνες προγραμμάτων: Κωνσταντινίδου Νέλλη και Σαπνάρα Αναστασία

Περισσότερες πληροφορίες, στον ιστοχώρο της Κοινωφελούς επιχείρησης (www.koinepsv.gr), καθώς και στο γραφείο του πολιτιστικού κέντρου Σερβίων.

Η αίτηση θα κατατίθεται στο Πολιτισικό Κέντρο Σερβίων ή θα στέλνεται με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Κατεβάστε την αίτηση ΕΔΩ

Στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας προχώρησε ο Δήμος Σερβίων με στόχο την αποτελεσματικότερη τήρηση των οικονομικών προγραμμάτων λειτουργίας του Δήμου, τη σωστή απεικόνιση των οικονομικών πράξεων και τη διαχείριση των εσόδων και δαπανών του, καθώς και τη διασφάλιση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Για τον λόγο αυτό από την ερχόμενη εβδομάδα κάτοικοι των Σερβίων, και των οικισμών Ν. Καστανιάς και Λάβας οι οποίοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές ύδρευσης - αποχέτευσης μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, θα λάβουν το πρώτο νέο ειδοποιητήριο το οποίο εκδίδεται σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, σε τυποποιημένη μορφή.

Στο ειδοποιητήριο δεν αναγράφεται χρέωση για ύδρευση και αποχέτευση, καθώς είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο.

Το νέο ειδοποιητήριο μέσω των μοναδικών κωδικών πληρωμής τύπου RF δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ ή Τραπεζών (e- banking, m- banking).

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να λάβουν το νέο ειδοποιητήριο οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της Νεράιδας και του Μεταξά. Σ΄ αυτό θα αναγράφεται η χρέωση που αναλογεί στο έτος 2017, καθώς και τυχόν παλιές οφειλές.

 

Τα Σέρβια επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος στα πλαίσια της έναρξης της διαβούλευσης των προγραμμάτων που αναμένεται να ξεκινήσουν στην νέα προγραμματική περίοδο. Τον Περιφερειάρχη πλαισίωναν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ντιό Ευφροσύνη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης κ. Τσιούμαρης Γρηγόριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Βαβλιάρας Γεωργιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μακρυγιάννης Μενέλαος και πλήθος επιστημονικών συνεργατών. Στην ημερίδα έγινε ανάλυση των βασικών αξόνων-προτεραιοτήτων του νέου Επιχειρησιακόυ Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027 και του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 καθώς και λεπτομερής αναφορά στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.  

Καλούνται όλοι οι δημότες να εκφράσουν τις ιδέες - προτάσεις που κρίνουν αναγκαίες, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που ακολουθεί. 

(link φόρμας: https://forms.gle/F9ohSKdEtPCMqHtE7)

 

 

 

Ο  Δήμος Σερβίων ενημερώνει ότι εκδόθηκε  Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/Γ.Π.οικ. 44457) η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2857 τεύχος Β΄/13-07-20), Άρθρο 1 Προσωρινή απαγόρευση πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.

Στην συγκεκριμένη ΚΥΑ  ορίζονται τα ακόλουθα:

 Η Προσωρινή απαγόρευση στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους υγείας, για το χρονικό διάστημα από 13-07-2020 έως και 31-07-2020 κατά τα αναφερόμενα στην από 13-07-2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής  Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του  κορωνoϊού COVID -19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνoϊού COVID-19 της πραγματοποίησης εμποροπανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Χρήστος Ελευθερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Θέμα: Άρση ακαταλληλότητας πόσιμου νερού Κοινότητας Γουλών

        Ανακοινώνεται ότι μετά το πέρας των εργασιών ανόρυξης εφεδρικής υδρευτικής γεώτρησης στην Κοινότητα Γουλών με μέριμνα της ΔΕΥΑ Κοζάνης προς υποστήριξη της τροφοδοσίας Γουλών και Ρυμνίου το πόσιμο νερό της Κοινότητας Γουλών θεωρείται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

        Ευχαριστούμε για την υπομονή  και την κατανόησή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Προσωρινή αρρυθμία ή και διακοπή ύδρευσης λόγω εργασιών συντήρησης και καθαρισμού  της δεξαμενής ύδρευσης Κοινότητας Λιβαδερού και οικισμού Φρουρίου        

Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Σερβίων, θα προβεί σε συντήρηση της δεξαμενής ύδρευσης της Κοινότητας Λιβαδερού και οικισμού Φρουρίου με καθαρισμό και απολύμανση όπως παρακάτω:

Α. Καθαρισμός-απολύμανση Δεξαμενής Φρουρίου:    

1-7-2020 ημέρα Τετάρτη από 09:00π.μ-13:00μμ. 

Β. Καθαρισμός-απολύμανση Δεξαμενής Λιβαδερού:

3-7-2020 ημέρα Παρασκευή από 09:00π.μ-14:00μμ. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα υπάρξει αρρυθμία ή προσωρινή διακοπή της ύδρευσης για τις ώρες : 09:00π.μ έως 14:00μ.μ  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών και μετά το πέρας των εργασιών απολύμανσης καλούνται οι κάτοικοι όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

   α) Να μην χρησιμοποιούν το νερό για επιπλέον (4) ώρες.

   β) Να ανοίξουν τους κρουνούς έτσι ώστε να απομακρυνθεί το υπερχλωριωμένο νερό της δεξαμενής και η απολύμανση να φτάσει έως τη βρύση του καταναλωτή.

Παρακαλούμε για την υπομονή  και την κατανόησή σας.

Ο  Δήμαρχος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Προσωρινή αρρυθμία ή και διακοπή ύδρευσης λόγω εργασιών συντήρησης και καθαρισμού  της δεξαμενής ύδρευσης Πολυρράχου

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 ο Δήμος Σερβίων, θα προβεί σε συντήρηση της δεξαμενής ύδρευσης της Κοινότητας Πολυρράχου με καθαρισμό και απολύμανση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα υπάρξει αρρυθμία ή προσωρινή διακοπή της ύδρευσης για τις ώρες : 09:00π.μ έως 12:00μ.μ  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών και μετά το πέρας των εργασιών απολύμανσης καλούνται οι κάτοικοι όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

α) Να μην χρησιμοποιούν το νερό για επιπλέον (4) ώρες.

β) Να ανοίξουν τους κρουνούς έτσι ώστε να απομακρυνθεί το υπερχλωριωμένο νερό της δεξαμενής και η απολύμανση να φτάσει έως τη βρύση του καταναλωτή.

Υπενθυμίζεται ότι  για την Κοινότητα Πολυρράχου  υφίσταται προσωρινή ακαταλληλότητα πόσιμου νερού και σύσταση χρήσης μόνο για λόγους καθαριότητας. Ο Δήμος Σερβίων προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού σε συνεχή βάση στην κοινότητα Πολυρράχου. Ο πληθυσμός θα ενημερωθεί για την άρση της παραπάνω κατάστασης με νεότερη ανακοίνωση

   Παρακαλούμε για την υπομονή  και την κατανόησή σας.

Ο  Δήμαρχος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

   

Τα Σέρβια επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην είσοδο της κεντρικής πλατείας τον κο Τσίπρα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και πλήθος κόσμου.

Μετά από μία ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του Δημάρχου, μετέβησαν στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είχε συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση.

Κηρύσσοντας την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Νικόλαος Μπουκουβάλας, και αφού χαιρέτισε με τη σειρά του τον κο Τσίπρα, έκανε μία αναφορά στην ιστορία της πόλης και της περιοχής από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τα νεότερα χρόνια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων κος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε έναν εκτενή κατάλογο θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο, καθώς και τους κατοίκους του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στον χειρισμό από την πλευρά του Δημάρχου της διαδικασίας εγκατάστασης προσφύγων στην Νεράιδα λέγοντας: «Όλο το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν αρνητικό να έρθουν πρόσφυγες, ακόμα και η παράταξη της κας Σπυρίδου που δεν συμμετέχει, αλλά ο μονοσήμαντος χειρισμός του δημάρχου στο προσφυγικό ήταν υπερβολικός».