Στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας προχώρησε ο Δήμος Σερβίων με στόχο την αποτελεσματικότερη τήρηση των οικονομικών προγραμμάτων λειτουργίας του Δήμου, τη σωστή απεικόνιση των οικονομικών πράξεων και τη διαχείριση των εσόδων και δαπανών του, καθώς και τη διασφάλιση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Για τον λόγο αυτό από την ερχόμενη εβδομάδα κάτοικοι των Σερβίων, και των οικισμών Ν. Καστανιάς και Λάβας οι οποίοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές ύδρευσης - αποχέτευσης μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, θα λάβουν το πρώτο νέο ειδοποιητήριο το οποίο εκδίδεται σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, σε τυποποιημένη μορφή.

Στο ειδοποιητήριο δεν αναγράφεται χρέωση για ύδρευση και αποχέτευση, καθώς είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο.

Το νέο ειδοποιητήριο μέσω των μοναδικών κωδικών πληρωμής τύπου RF δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ ή Τραπεζών (e- banking, m- banking).

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να λάβουν το νέο ειδοποιητήριο οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της Νεράιδας και του Μεταξά. Σ΄ αυτό θα αναγράφεται η χρέωση που αναλογεί στο έτος 2017, καθώς και τυχόν παλιές οφειλές.